Meghívó - Pro Iuventute 2022

| Híreink

A SZILÁDY ÁRON TÁRSASÁG 1994-ben kezdeményezte a kiskunhalasi nevelési-oktatási intézmények körében, hogy a végzős tanulóifjúság – Kiskunhalas díszpolgára – Nagy Szeder István által kidolgozott és alkalmazott „halasi norma” módszerrel válassza meg, jelölje egy kedves tanárát „az ifjúságért” emlékdíjunkra (Pro Iuventute). Az elmúlt időszakban folyamatosan megvalósulhatott ez az ünnepi programunk – kivéve a 2020. évet, amely mindannyiunk számára korlátozott volt a járványhelyzet miatt. A díj átadásával a köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik kitartó szeretetükkel és hitükkel segítették a halasi diákközösségeket. Példát mutattak emberségből, szakmai hivatásukból az online térben és amikor lehetett, azokban időszakokban, amikor a személyes példamutatásra is lehetőség nyílott.

Idén, 2022. május 26-án, csütörtökön 16 órától a Szilády Áron Református Gimnázium dísztermében kerül majd sor a 27. „PRO IUVENTUTE” pedagógiai díjátadásra.

A díjak átadása ünnepélyes keretek között valósul meg, ahol a köszöntők után az első, majd a második alkalommal díjazottak vehetik át EMLÉKÉRMÜKET. Ezután a harmadik esetben megválasztott pedagógus hungarikum EMLÉKDÍJBAN részesül (Stepanek Ernő 1930-ban tervezett halasi csipkéje). Hagyományaink alapján, a díjazottakról méltató gondolatokat, laudációt az intézményvezetők tartanak, mintegy 3-5 percben. Az ünnepi programunkat közös csoportkép, sajtószereplés és állófogadás zárja. A programunkat a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.

KiskunHalas, 2022. április 6.

Lukács László elnök


MEGJELENT - Lyceum 2022 2. szám

A Lyceum 2022/2. száma letölthető innen

Adó 1%

Támogassa Ön is a Szilády Áron Társaságot adója 1%-val! Köszönjük!
Szilády Áron Társaság - Kiskunhalas
Szilády Áron Társaság - Kiskunhalas
Minden jog fenntartva © 2014 Szilády Áron Társaság - design: www.euromarketing.hu.