Pro Iuventute 2020/2021

| Híreink

A SZILÁDY ÁRON TÁRSASÁG 1994-ben kezdeményezte a kiskunhalasi nevelési-oktatási intézmények körében, hogy a végzős tanulóifjúság – Kiskunhalas díszpolgára – Nagy Szeder István által kidolgozott és alkalmazott „halasi norma” módszerrel válassza meg, jelölje egy kedves tanárát „az ifjúságért” emlékdíjunkra (Pro Iuventute). Az elmúlt negyedszázadban folyamatosan megvalósult ez az ünnepi programunk – kivéve a 2020. évet, amely mindannyiunk számára korlátozott volt a járványhelyzet miatt. A díj átadásával a köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik kitartó szeretetükkel és hitükkel segítették a halasi diákközösségeket. Példát mutattak emberségből, szakmai hivatásukból az online térben és amikor lehetett, azokban időszakokban, amikor a személyes példamutatásra is lehetőség nyílott.

Reményeink szerint, 2021. június 10-én, csütörtökön 16 órától
a Szilády Áron Református Gimnázium dísztermében kerül majd sor
a 26. „PRO IUVENTUTE” pedagógiai díjátadásra.

A díjak átadása ünnepélyes keretek között valósul meg, ahol a köszöntők után az első, majd a második alkalommal díjazottak vehetik át EMLÉKÉRMÜKET. Ezután a harmadik esetben megválasztott pedagógusok EMLÉKDÍJBAN részesülnek. Hagyományaink alapján, a díjazottakról méltató gondolatokat, laudációt az intézményvezetők tartanak, mintegy 3-5 percben. Az ünnepi programunkat közös csoportkép, sajtószereplés és fogadás zárja. A programunkat a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja. A járványügyi korlátozásoktól függően a díjátadás rendje, módja megváltozhat, amiről értesítést küldünk!

A választás lebonyolítása a korábbi évekhez hasonlóan a diákok szavazásával történik. A díjazott nevét, (hölgyek esetében a leánykori nevet is) 2021. május 21-ig az alábbi link megnyitásával elérhető űrlap kitöltésével szíveskedjen majd megadni, vagy a Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnázium és Kollégium (6400 Kiskunhalas, Kossuth utca 14.) címére írásban eljuttatni. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfxTF4V-Ye2JyNUzdKdIBy-a5saq6ediXayFDN-GRNHfSqVPw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Kiskunhalas, 2021. április 19.

Tisztelettel Üdvözli Önt:
Lukács László, a társaság elnöke


MEGJELENT - Lyceum 2022 2. szám

A Lyceum 2022/2. száma letölthető innen

Adó 1%

Támogassa Ön is a Szilády Áron Társaságot adója 1%-val! Köszönjük!
Szilády Áron Társaság - Kiskunhalas
Szilády Áron Társaság - Kiskunhalas
Minden jog fenntartva © 2014 Szilády Áron Társaság - design: www.euromarketing.hu.