MEGHÍVÓLEVÉL

| Híreink

Tisztelt Partnerünk!

A Szilády Áron Társaság közgyűlése 2020. január 18-án megtárgyalta és határozatot fogadott el arról, hogy a kulturális javakról szóló 1997: CXL. törvény 83. § (1) bekezdése értelmében – más szervezetek hasonló törekvéseit is figyelembe véve – kezdeményeztük a helyi Közművelődési Kerekasztal megalakítását.

Határozatunkat Kiskunhalas város jegyzőjéhez 2020. január 24-én juttattuk el. Nagyon fontos tartjuk, hogy a kiskunhalasi kulturális célú egyesületek vezetői (lásd. https://birosag.hu), valamint a helyi közművelődést segítő gazdasági vállalkozások képviselői, állandó meghívott civil Tanácsadóként, Szakértőként vegyenek részt – a következő három évben – a városi közművelődési kerekasztal feladatellátásában.
A Kult. tv. 83.§ (4) bekezdése alapján, az alapító részéről kidolgozott SZMSZ-t 2020. május 15-én véglegesítettük – a járványügyi helyzet miatt, írásbeli vélemények és nyilatkozatok alapján –, majd Kiskunhalas Város Jegyzőjének bejelentettük a Kiskunhalasi Közművelődési Kerekasztal megalakulását. Az első nyilvános ülésünket 2020. augusztus 27-én tartottuk meg a Martonosi Pál Városi Könyvtárban. Az ülésről kiadott közleményünk megtalálható a Szilády Áron Társaság honlapján.

A személyes részvétellel tervezett 2. nyilvános ülésünket
2020. november 17-én, kedden 16 órakor tartjuk meg
a Martonosi Pál Városi Könyvtárban, amelyre
TISZTELETTEL MEGHÍVOM.

Javasolt napirend: 1) Helyzetértékelés, 2) a városi közművelődési rendelet-tervezet véleményezése, 3) Közösségek Háza vs. tévéstúdió, 4) Épített örökségünk védelme, 4) Munka- és ülésterv egyeztetése.

A meghívót a honlapunkon is megjelentettük. Kérem, hogy tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személyként vegyen részt a rendezvényünkön. Szükséges továbbá a biztonsági óvintézkedések betartása: személyek közti kellő 1,5-2 méteres biztonsági távolságtartás, szájmaszk kötelező viselése a zárt terekben, a kézfertőtlenítés és belépéskor pedig testhőmérséklet kötelező vizsgálata. Várjuk és reméljük minden halasi székhelyű kulturális egyesület, aktív művelődő közösség vezetőjének együttműködését!

KiskunHalas, 2020. október 31.

Üdvözlettel:

Lukács László szóvivő,
az alapító Szilády Áron Társaság nevében


MEGJELENT - Lyceum 2022 2. szám

A Lyceum 2022/2. száma letölthető innen

Adó 1%

Támogassa Ön is a Szilády Áron Társaságot adója 1%-val! Köszönjük!
Szilády Áron Társaság - Kiskunhalas
Szilády Áron Társaság - Kiskunhalas
Minden jog fenntartva © 2014 Szilády Áron Társaság - design: www.euromarketing.hu.