KÖZLEMÉNY

| Híreink

Szilády Áron Társaság

A Nemzeti Népegészségügyi Központ rendezvényekre, konferenciákra vonatkozó eljárásrendje (megjelent: 2020. szeptember 14.) a járványügyi készenlét idején alkalmazandó járványügyi szabályok alapján: az egészségügyi, szociális és köznevelési területen kizárólag a közfeladat ellátáshoz közvetlenül kapcsolódó rendezvények, konferenciák kerülhetnek megtartásra.

veszhelyzet20 plakat2

A Szilády Áron Társaság éves állandó programjai, rendezvényei, konferenciái a Szilády Áron Református Gimnáziumban valósultak meg az elmúlt 25 évben. A köznevelésben részvevő intézmény mellett más helyszínek használata és utazással is együtt járó programjaink megvalósítása is rendkívüli erőfeszítésekkel járna és az eljárásrend teljeskörű megtartása esetén is körülményesen biztosítható, hogy kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató, magát egészségesnek érző személyek vegyen részt a rendezvényünkön.

A szükséges biztonsági óvintézkedések betartása (személyek közti kellő 1,5-2 méteres biztonsági távolságtartás, maszk kötelező viselése zárt terekben, az utazások során, a személyes érintkezés lehetőség szerinti kerülése, gyakori kézmosás és kézfertőtlenítés, a zárt terekbe való belépéskor pedig testhőmérséklet kötelező vizsgálata) mellett indokolt volna egy SARS-CoV-2 RT-PCR (légúti mintából végzett) teszt elvégzése a rendezvények előtt, és csak negatív teszteredmény esetén vehetnének részt a Szilády Áron Társaság tagjai és vendégeink a közösségi programjainkon.

Mindezek alapján, a 2020. szeptember 19-én, szombatra tervezett 25. Társasági Legációnk nagykunsági programját lemondom. A befizetett részvételi díjakat a székhelyünkön, a Lelkészi Hivatal nyitvatartási időszakában visszafizetjük.

Reméljük, hogy a járványügyi helyzet fenntartására belátható időn belül nem lesz szükség és a Szilády Áron Társaság, valamint a Péter Dénes Népfőiskolánk a tervezett közösségi terveit meg tudja újra rendezni, beleértve a 2020. évben elmaradt konferenciákat, a Protestáns Napokat, az előadásokat, a honismereti utazásokat.

Vigyázzunk egymásra!

Minden magyar felelős minden magyarért! (Szabó Dezső)

2020. szeptember 14.
Lukács László elnök


MEGJELENT - Lyceum 2022 2. szám

A Lyceum 2022/2. száma letölthető innen

Adó 1%

Támogassa Ön is a Szilády Áron Társaságot adója 1%-val! Köszönjük!
Szilády Áron Társaság - Kiskunhalas
Szilády Áron Társaság - Kiskunhalas
Minden jog fenntartva © 2014 Szilády Áron Társaság - design: www.euromarketing.hu.