KÖZLEMÉNY

| Híreink

kkk20 logo

Fontosnak tartva a városban működő kulturális szervezetek együttműködését, a Szilády Áron Társaság XXVII. Közgyűlésén (2020. január 18.) határozatot hozott arról, hogy 1997. évi CXL. törvény a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről (A közművelődés helyi lakossági képviselete, 82-83. §) fejezete alapján Kiskunhalason is alakuljon meg a Közművelődési Kerekasztal.

Szakmai elvárásnak is tartjuk, hogy a kiskunhalasi székhelyű kulturális célú egyesületek vezetői (lásd. https://birosag.hu), valamint a helyi közművelődést segítő gazdasági vállalkozások képviselői, állandó meghívott civil Tanácsadóként, Szakértőként tanácskozási joggal vegyenek részt – a következő három évben – a közművelődési kerekasztal feladatellátásában. A hatályos kulturális törvény szándéka szerint széles körben számít a közművelődési célú egyesületek vezetőnek, a lakossági igények érdekérvényesítésére.

A Kult. tv. 83.§ (4) bekezdése alapján, az alapító részéről kidolgozott SZMSZ-t 2020. május 15-én véglegesítettük és Kiskunhalas Város Jegyzőjének bejelentettük a Kiskunhalasi Közműve-lődési Kerekasztal megalakulását.

Törekedni fogunk a minél szélesebb társadalmi párbeszéd kialakítására a halasi kultúra iránt nyitott, segítőkész civil szervezetek, közösségek, intézmények és fenntartóik képviselőivel, a város polgáraival. Várjuk és reméljük minden halasi székhelyű kulturális egyesület, közösség vezetőjének együttműködését!

KiskunHalas, 2020. május 25.

Lukács László szóvivő,
az alapító Szilády Áron Társaság nevében


MEGJELENT - Lyceum 2022 2. szám

A Lyceum 2022/2. száma letölthető innen

Adó 1%

Támogassa Ön is a Szilády Áron Társaságot adója 1%-val! Köszönjük!
Szilády Áron Társaság - Kiskunhalas
Szilády Áron Társaság - Kiskunhalas
Minden jog fenntartva © 2014 Szilády Áron Társaság - design: www.euromarketing.hu.